אימון לשותפות עסקית
מעט : נעמי גינת - מאמנת יזמים
מעצם הגדרתו- מכיל מושג "השותפות" :
1. שוויון בין השותפים, בהזדמנויות שמתאפשרות לכל אחד מהם לממש את האג'נדה והרצונות שלו ; שוויון בתהליכי קבלת ההחלטות, ובמשאבים.
2. יחסים חיוביים והוגנים בין הצדדים, תוך כבוד והערכה הדדיים, וקיום דיאלוג קשוב ורגיש לצרכים של כל צד.
(קיומו של דיאלוג כזה אינו מחייב, כמובן, הסכמה ביניהם )
3. תחושת אחריות משותפת ומחויבות מרבית לתוצאות השותפות .
כששוקלים שותפות בעסקים חושבים על : רעות, הוגנות ונאמנות ;
ועל ביזור הסיכונים : חשיבה והיוועצות משותפת, חלוקת האחריות והנטל התפעולי, ביטחון שיש כאן "גיבוי" למקרה שקורה משהו למי מהשותפים.
כשאנו בוחרים בשותף עסקי – היתרונות הנ"ל נלקחים בחשבון, וקיימת אופטימיות לגבי מערכת היחסים. אבל, למרבה הצער – מלוות חלק מהשותפויות בעכירות ותחושת-החמצה,
שמקורן במאבקי-כוח, גישות סותרות, חילוקי דעות, קבלת החלטות מורכבת ומסורבלת, , פשרות, וכעסים.
כמו בזוגיות- גם על מיסוד השותפות ותחזוקה- יש לעבוד בהתמדה ! זו עבודה מורכבת ומיומנת, שכן מכיוון שמדובר בבני אדם - קיימים כאן אינספור משתנים שיש להכיר בהם.
למשל: השפעת עמדותיהם של מקורבי כל אחד מהשותפים, פער במשאבים שיכול כ"א מהם להשקיע, הבדלים בנכונות לקחת סיכונים, שוני בצרכים האישיים , כישורים נבדלים ועוד.
אימון לשותפות עסקית הינו אימון קצר-מועד, במהלכו מנסחים השותפים חזון-משותף, ןמגדירים את האסטרטגיות הדומיננטיות לאורן יפעלו. התהליך כולל העמקת ההיכרות עם ה"חוזקות" וה"תורפות"
של כל אחד מהשותפים, על מנת לייצר סינרגיה בין כישוריהם ונטיותיהם, ולמצות את הפוטנציאל הגלום .במפגשים עם המאמן מסכימים על חלוקת תפקידים וסמכויות, על דרכי התקשורת
ואופן קבלת ההחלטות , ועל תוכניות-עבודה לתקופה הקרובה.
והעיקר, עושים את הכל עם מאמן מקצועי וניטראלי, , היודע להוביל את השותפים לעבר המטרה המשותפת : עסק יציב ומשגשג, המושתת על אמון וכבוד הדדיים ; המעניק בטחון וסיפוק לבעליו.
עדיפה מניעה : לטובת העסק ולא פחות חשוב, לטובתם האישית של כל אחד מהשותפים - מוטב להקדים את האימון למיסוד השותפות-עסקית, ולא ולהגיע למאמן רק בעקבות משבר ביחסים !
.
